Stage Entertainment schrapt tot 250 banen

Bij musicalbedrijf Stage Entertainment verdwijnen 200 tot 250 banen, laat aandeelhouder Joop van den Ende dinsdag weten. 

Van de Ende zei dat in het NOS Radio 1 Journaal. Hij heeft nog een belang van 40 procent in het bedrijf dat hij heeft opgericht. Er werken in totaal drieduizend mensen bij de onderneming. 

CVC Capital, dat een belang van 60 procent heeft in Stage Entertainment, wil minder risico gaan lopen bij de eigen producties. Een van de opties die wordt onderzocht is om ook andere theaterproducties toe te laten tot de eigen theaters van Stage. Een verkoop van theaters is niet aan de orde.

Een woordvoerder van het bedrijf meldde dinsdagochtend wel dat er een reorganisatie wordt doorgevoerd, maar kon niets bevestigen over ontslagen. "Dat is nog voorbarig. Er wordt gekeken naar maatregelen, maar daar is nog niets definitief over besloten."

Musicalbedrijf 

Van den Ende weet wel te melden dat het grootste musicalbedrijf van Nederland efficiënter ingedeeld gaat worden. "Bij een familiebedrijf vergeet je nog wel eens om organisatorisch de lijnen strak te trekken."

De financiële resultaten bij het bedrijf vallen tegen. Vorig boekjaar werd een verlies van 19 miljoen euro geleden, een jaar eerder boekte het concern nog een winst van 12 miljoen euro 

De ondernemer verkocht deze zomer 60 procent van de aandelen in Stage Entertainment aan investeerder CVC Capital nadat hij ruim anderhalf jaar op zoek was naar een geschikte koper.

Over de reorganisatie moet binnen twee weken meer duidelijk worden. Voor musicalbezoekers zullen de veranderingen geen merkbare effecten hebben.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie