Economisch herstel helpt bedrijfswagenbranche

De vraag naar nieuwe bedrijfsauto's zat vorig jaar sterk in de lift, met name dankzij de aantrekkende economie. De verkoop van zowel lichte als zware bedrijfswagens nam met dubbele cijfers toe, net als die van aanhangers en opleggers. 

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van de RAI Vereniging. Dankzij het economisch herstel neemt ook de vraag naar transport toe. Die groei kan volgens de RAI Vereniging niet langer worden opgevangen met de bestaande capaciteit. 

''Ook is sprake van uitgestelde investeringen, die weer kunnen worden gedaan nu de markt aantrekt'', aldus de brancheorganisatie

In Nederland werden vorig jaar 57.707 bestelbusjes en kleine vrachtwagens (tot 3.500 kilo) verkocht, 11 procent meer dan in 2014. De verkoop van zwaardere vrachtwagens nam met 28 procent toe tot 14.111 stuks. Daarbij tekent de RAI Vereniging wel aan dat 2014 voor die categorie een relatief zwak jaar was.

De verkoop van lichte aanhangwagens nam in 2015 met 10 procent toe tot 17.299 stuks. Er werden 13.359 zware aanhangers en opleggers verkocht, 22 procent meer dan een jaar eerder.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie