Autoriteit Consument & Markt (ACM) is akkoord met de overname van tankopslag- en transportbedrijf Koole in de Rotterdamse haven. De toezichthouder ziet geen belemmeringen op het gebied van mededinging zo werd woensdag bekend.

Het Zweedse investeringsfonds EQT maakte eerder bekend de onderneming te verkopen aan een groep institutionele beleggers. Uit de melding van de ACM blijkt dat het gaat om IFF Investment Luxemburg en Kentucky Coöperatief U.A.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid werd niet bekendgemaakt. Persbureau Bloomberg meldde eerder op basis van bronnen dat het van oorsprong Zaanse familiebedrijf meer dan een miljard euro zou moeten opleveren.

Koole kwam in 2011 in handen van EQT. Sindsdien is de totale opslagcapaciteit van het bedrijf verdrievoudigd tot ruim 2 miljoen kubieke meter. 85 procent daarvan staat in Rotterdam.

Het bedrijf heeft verder terminals in Amsterdam, Zaandam, Nijmegen, Groot-Brittannië en Polen. Ook bezit Koole vijftien schepen, voornamelijk voor de binnenvaart.