Bas Brouwers nieuwe financiële topman van Rabobank

Bas Brouwers wordt de nieuwe financiële topman van de Rabobank. Hij werd in september al door de raad van commissarissen voorgedragen.

Brouwers treedt op 1 januari in dienst, zo maakt de bank dinsdag bekend in een persverklaring.

Brouwers (1972) was afgelopen jaren financieel directeur van ING Nederland. De bedrijfseconoom en registeraccountant werkte eerder bij KPMG en ging in 1998 aan de slag bij ING.

Voorzitter van de raad van commissarissen Wout Dekker zegt erg blij te zijn met de komst van Brouwers.

Carin Gorter

Carin Gorter (1963) zou tot chief risk officer (cro) worden benoemd, maar zij heeft zich teruggetrokken. De bank gaat daarom op zoek naar een andere kandidaat. De functie van cro wordt vanaf 1 januari waargenomen door bestuursvoorzitter Wiebe Draijer. 

"Gaandeweg de procedure heb ik na een zorgvuldige afweging moeten vaststellen dat het profiel van de functie van cro van Rabobank in onvoldoende mate aansluit bij mijn specifieke deskundigheid", zegt Gorter in de persverklaring.

"De raad van commissarissen betreurt het zeer dat Carin Gorter er na persoonlijke afweging van afziet om de functie van cro te aanvaarden, maar respecteert het en wenst haar het allerbeste toe", aldus Dekker.

Op dit moment is Bert Bruggink als chief financial and risk officer (cfro) nog verantwoordelijk voor het financiële beleid en risicomanagement. Hij legt zijn taken op 31 december neer. Bruggink blijft voor Rabobank werken als adviseur van de raad van bestuur.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie