Recordaantal passagiers voor Eindhoven Airport

Reizigers checkten vaker in op Eindhoven Airport. In het afgelopen "recordjaar" realiseerde de luchthaven een groei van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In totaal maakten dit jaar 4,3 miljoen reizigers gebruik van de luchthaven in Eindhoven. Dat waren er 407.000 meer dan in 2014. Volgend jaar verwacht de luchthaven 4,6 miljoen reizigers te begroeten.

De luchthaven profiteerde naar eigen zeggen van het verbeterde aanbod. Afgelopen jaar werd vanaf Eindhoven naar 78 bestemmingen gevlogen. Ook werd er vaker gevlogen en nam de bezettingsgraad per vlucht toe.

Onlangs meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat regionale luchthavens als Eindhoven profiteren van de forse toename aan budgetreizigers, die instappen bij prijsvechters als Transavia, Easyjet en Ryanair.

Uitbreiding

Volgend jaar zal het aanbod verder worden uitgebreid. Zo start Transavia aan het begin van het jaar met luchtverbindingen naar München en Praag. Daarnaast vliegt vanaf april de Spaanse prijsvechter Vueling vier keer per week op en neer naar Barcelona.

Om de groei het hoofd te bieden, zal de luchthaven volgend jaar verder uitbreiden. Zo zal in de eerste helft van 2016 een nieuwe bagagehal worden gerealiseerd en de terminal worden aangepast. Ook staat halverwege het jaar de renovatie van de start-en landingsbaan op het programma.

Tevens wordt komend jaar begonnen met de bouw van een nieuwe ov-terminal en parkeergarage, waarin ook plaats is voor winkels en horeca.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie