Derde generatie neemt roer over bij VDL

Bij het Eindhovense industrieconcern VDL komt een derde generatie Van der Leegte aan het roer te staan.

Topman Wim van der Leegte (68) treedt eind volgend jaar terug. Hij wordt dan opgevolgd door zijn zoon Willem (34).

Wim van der Leegte is op 1 november 2016 precies vijftig jaar directeur van het familiebedrijf. Hij grijpt dat moment aan om een stap terug te doen, meldde VDL maandag.

VDL werd in 1953 opgericht door de vader van Wim, Pieter van der Leegte. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met circa 10.500 medewerkers en een omzet van 2,5 miljard euro. Ook autofabriek Nedcar in Born is tegenwoordig in handen van VDL.

De beoogde nieuwe topman werkt sinds 2004 in het bedrijf van zijn familie, waarvan de laatste jaren als een van de adjunct-directeuren. Hij heeft de supervisie over een aantal dochterondernemingen en gaat straks ook de algemene zaken onder zijn hoede nemen.

Willem treedt per 1 januari al toe tot de hoofddirectie van de onderneming, meldde VDL maandag. Ook Willems oudere broer Pieter (45) en zus Jennifer (35) worden dan lid van het directieteam. Zij werken ook al jaren voor de zaak.

Vader Wim hintte er eerder al eens op dat hij in zijn jongste zoon een mogelijk opvolger zag. Willem zou degene zijn "met de meest algemene interesse", zei hij vorig jaar tegen het Eindhovens Dagblad.

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie