Lingerieketen Hunkemöller verwisselt van eigenaar. De Amerikaanse investeerder Carlyle Group neemt het Nederlandse bedrijf over van het Franse PAI Partners. 

De partijen brachten de deal vrijdag naar buiten, zonder financiële details te noemen.

Hunkemöller stond al een aantal maanden in de etalage. Er was veel interesse in de keten, onder meer bekend van de reclameposters met presentatrice en model Sylvie Meis. Eerder meldden bronnen nog dat een ander Amerikaans investeringsbedrijf, Sycamore Partners, in vergevorderde onderhandelingen zou zijn voor een overname.

Het Nederlandse merk Hunkemöller bestaat bijna 130 jaar. Wilhelm Anton Caspar Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis openden de eerste winkel in 1886. In het begin produceerde Hunkemöller alleen korsetten in zijn fabriekje in Amsterdam. Daarna volgden vestigingen in Rotterdam en Utrecht.

Lingeriespeciaalzaken 

Anno 2015 is het bedrijf een van de grootste lingeriespeciaalzaken in Europa, met in totaal ruim zevenhonderd filialen verspreid over de hele wereld. De keten zit ook al in landen als Saudi-Arabië, Wit-Rusland en Panama. Binnenkort opent Hunkemöller zijn eerste winkel in India.

PAI Partners kocht Hunkemöller in 2010 voor een bedrag van 265 miljoen euro van Maxeda Retail Group. Sindsdien is het bedrijf flink gegroeid. Bij de onderhandelingen van de laatste maanden is gesproken over bedragen van meer dan 400 miljoen of 500 miljoen euro, lieten bronnen eerder ontvallen. Topman Philip Mountford rekent erop dat Hunkemöller onder de hoede van de nieuwe eigenaar verder zal kunnen groeien.