Discountketen Action opent een eerste winkel in Oostenrijk. Het is het zesde land dat de onderneming betreedt.

Het bedrijf was al actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. De keten telt inmiddels ruim zeshonderd winkels.

De Oostenrijkse vestiging is geopend in de plaats Kittsee, ongeveer vijftig kilometer ten oosten van Wenen.

Action telt nu 338 winkels in Nederland, 114 winkels in België, 103 winkels in Frankrijk, 67 winkels in Duitsland, een in Luxemburg en een in Oostenrijk.

Daarnaast maakt Action bekend meerdere winkels over te nemen van de Franse keten La Halle. Hoeveel er precies worden overgenomen, is nog niet bekend. Dat hangt af van de onderhandelingen die momenteel nog lopen. Nog dit jaar worden twee La Halle-winkels omgebouwd naar Action-winkels.

Action groeit hard in het buitenland en is van plan nog meer winkels te openen. In Frankrijk heeft de onderneming net zijn honderdste vestiging geopend. In het eerste kwartaal van 2016 komt er ook een Frans distributiecentrum in de buurt van Parijs. 

De discountketen realiseerde vorig jaar een omzet van 1,5 miljard euro en opende 108 nieuwe winkels. Dit jaar verwacht de onderneming er meer te openen. In totaal heeft Action ruim 28.000 werknemers.