De drogisterijketen Kruidvat strijkt neer in Frankrijk. Het bedrijf opent maandag zijn eerste Franse filiaal in Lille.

De onderneming biedt in de nieuwe winkel het eigen assortiment aan, aangevuld met grote Franse merken.

"Lille ligt in het centrum van Europa en is een aantrekkelijke stad die door veel mensen wordt bezocht", verklaart Kruidvat-ceo Gerard van Breen.

De nieuwe winkel bevindt zich aan de Rue Léon Gambetta 274 en bestrijkt vierhonderd vierkante meter.

De drogisterij was tot nu toe te vinden in Nederland en België. Het bedrijf telt ruim 1.100 filialen en meer dan vijftienduizend medewerkers. 

"We zien het als een kans, aangezien het drogisterijkanaal zoals wij dat kennen niet bestaat in Frankrijk. We brengen daar echt iets nieuws heen", licht Van Breen toe tegenover NU.nl. "Maar we moeten er daarom wel goed over nadenken hoe we het concept brengen in Frankrijk. Thema daarbij is dat we merken waar Fransen van houden leveren voor Hollandse prijzen."

Meer winkels

Na Lille staan er meer Franse winkels op de planning. "Dit jaar niet meer, maar volgend jaar komen er nog een paar bij", aldus Van Breen. "We zijn met een paar concrete locaties bezig, maar moeten nu eerst maar eens gaan kijken hoe de klant reageert."

Kruidvat heet in Frankrijk gewoon Kruidvat. Dat dat voor Franstalige consumenten lastig uit te spreken is, verandert daar niets aan, aldus Van Breen. Kruidvat is bovendien al jaren onder zijn eigen naam actief in Wallonië, het Franstalige deel van België. 

Andere landen heeft het bedrijf voorlopig niet op het oog. "We zien nog genoeg kansen in België en Nederland en met Frankrijk als nieuwe markt hebben we voorlopig genoeg om handen."

 Kruidvat is sinds 2002 onderdeel van het Aziatisch bedrijf  A.S. Watson Group.