Fastned gaat vijf snellaadstations voor elektrische auto's bouwen in Den Haag. Daarmee breidt de Nederlandse bouwer en exploitant van elektrische tankstations zijn netwerk voor het eerst uit naar een stedelijke locatie.

Fastned heeft met de gemeente Den Haag een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het project, meldde het donderdag. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De stations worden gebouwd langs drukke uitvalswegen. Medio 2016 worden ze geopend.

Fastned zegt vergevorderde plannen te hebben om ook in andere steden snellaadstations te realiseren. Er wordt onder meer gesproken met de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, aldus een woordvoerder.

Het snelgroeiende bedrijf, dat drie jaar geleden werd opgericht, heeft in Nederland inmiddels 44 stations operationeel langs snelwegen en bedient daarmee ruim vijfduizend klanten. Eind dit jaar hoopt Fastned vijftig stations langs de snelweg te hebben.

Het bedrijf werkt ook mee aan de aanleg van een grote corridor van laadstations dwars door Duitsland, richting Oostenrijk en Denemarken. Fastned heeft daarvoor een Europese subsidie in de wacht gesleept.