Albert Heijn heeft zijn 35e winkel geopend in België. De supermarktketen wordt steeds groter in het land.

Het is slechts ruim een jaar geleden dat de 25e zaak in bedrijf werd genomen. Tegen het eind van dit jaar wil de grootgrutter uit Zaandam 38 Belgische vestigingen hebben.

Albert Heijn is sinds 2011 actief in Vlaanderen. Het filiaal dat woensdag werd geopend, ligt in Zottegem. Dat is ten zuiden van Gent. Belgische media melden dat voordat de deuren opengingen, al mensen in de rij stonden om de winkel binnen te gaan.

Volgende week opent Albert Heijn nog een filiaal in Antwerpen en voor de kerstvakantie gebeurt hetzelfde in Boortmeerbeek en Gent. Op hoeveel Vlaamse vestigingen het bedrijf op de langere termijn mikt, is niet duidelijk. Eerder circuleerde een cijfer van vijftig winkels eind 2016.

Moederbedrijf Ahold is van plan samen te gaan met het Belgische Delhaize. De partijen bereikten afgelopen zomer overeenstemming over wat de grootste overname in de supermarktbranche in jaren wordt. Door de fusie ontstaat een supermarktconcern met een omzet van ruim 54 miljard euro. Het merendeel daarvan wordt in de Verenigde Staten behaald.

Het is de bedoeling dat de fusie medio volgend jaar een feit is. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders in België en de VS. Ook moeten de aandeelhouders van Ahold en Delhaize nog instemmen.