Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tata Steel, Industrie,

Tata Steel plaatst tachtigduizend zonnepanelen op dak

Tata Steel gaat de komende twee jaar tachtigduizend zonnepanelen plaatsen op de daken van het fabriekcomplex in IJmuiden en bouwt daarmee het grootste dakgebonden zonnepark in Nederland. 
Door ANP

Dat maakte het staalconcern woensdag bekend.

Volgens Tata Steel, dat in dit project samen optrekt met energieleverancier Pure Energie, is het zelfs een van de grootst dakgebonden zonneparken ter wereld.

De tachtigduizend zonnepanelen zijn goed voor de jaarlijkse opwekking van 22 miljoen kilowattuur per jaar, ongeveer gelijk aan het stroomverbruik van zevenduizend huishoudens.

Het staalconcern gaat de opgewekte stroom gebruiken bij de staalproductie.

23 miljoen

Met het project is 23 miljoen euro gemoeid. Die investering neemt Pure Energie voor zijn rekening. Pure Energie levert de stroom aan Tata Steel, dat daar vier tot vijf cent per kilowattuur voor betaalt.

Volgens een woordvoerder van Pure Energie worden de kosten gedrukt door subsidie van het Rijk. Die kan volgens hem oplopen tot zo'n 2 miljoen euro.

In het voorjaar van 2016 wordt begonnen met de aanleg van het zonnepark op een dakoppervlakte van 25 hectare.

Staalproducent 

"Tata Steel streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de samenleving”, verklaart directeur Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden. "Ik hoop dat dit project tot navolging leidt elders in ons land en ook daarbuiten."

Tata Steel is de op een na grootste staalproducent van Europa, met staalbedrijven in Nederland en het Verenigd Koninkrijk en productievestigingen in heel Europa.


Lees meer over:

Tata Steel

Aanbevolen artikelen