Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Kans op doorstart voor circus Herman Renz is klein

De kans dat er nog een doorstart in zit voor het failliete circus Herman Renz is klein. Dat laat curator Stijn Hoppenbrouwers van Holla advocaten weten aan NU.nl.
Door NU.nl/Marijke Verhaar

"Het is tot op heden niet gelukt", aldus de curator. "Er hebben zich wel geïnteresseerden gemeld, maar alleen voor de activa, zoals de tent en dergelijke. Maar het verdient uiteraard de voorkeur een doorstart voor de hele onderneming te realiseren."

Circus Herman Renz werd op 13 oktober officieel failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, nadat dit op 5 oktober was aangevraagd door de Belastingdienst. Het circus had een schuld van ruim 110.000  euro bij de fiscus in verband met niet afgedragen loonheffingen.

Volgens het bestuur van circus Herman Renz lagen de oorzaken van het faillissement in het niet meer kunnen gebruiken van wilde dieren en verminderde belangstelling van het publiek.

Ook de hoge premies die voor het personeel moesten worden betaald, het afschaffen van "rode diesel" en de hoge fiscale lasten droegen bij aan de financiële problemen van de onderneming.

Het bestuur van het circus en de Belastingdienst waren wel in gesprek over de schuld. Volgens het bestuur waren desgevraagd eerder achterstanden weggewerkt en werd er gepraat over het inlopen van de actuele achterstand.

De bezittingen van het circus zijn in beslag genomen door de Belastingdienst. Deze zijn opgeslagen op diverse locaties. Als er geen doorstart volgt, zullen de spullen worden verkocht. Volgens de curator valt op dit moment nog niet in te schatten hoeveel die verkoop zal opleveren. 


Lees meer over:

Circus Herman Renz

Aanbevolen artikelen