De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om achter Wemmers Tanktransport aan te gaan. 

De inspectie wil dat de transporteur wordt vervolgd wegens het illegaal tewerkstellen van buitenlandse chauffeurs, bevestigde een woordvoerster woensdag na berichtgeving van De Telegraaf.

Onderzoek van ILT wijst uit dat het transportbedrijf op dagelijkse basis zo'n 25 chauffeurs heeft ingezet op zijn vrachtwagens, terwijl die geen dienstbetrekking bij Wemmers hadden. Verder zou de onderneming het niet zo nauw nemen met de Arbeidstijdenwet en is de administratie niet op orde. Bij elkaar constateerde ILT twintig overtredingen.

Wemmers noemde de bevindingen van de toezichthouder in de krant ''gekleurd'' en wilde geen inhoudelijk commentaar geven.

Vakbond FNV vindt het een goede zaak dat het transportbedrijf ook wordt aangepakt op het overtreden van het verbod op het overnachten in de vrachtwagen tijdens de weekendrust.

De bond klaagt al heel lang over vrachtwagenchauffeurs die min of meer gedwongen worden om hun weekend in de cabine door te brengen, vaak op parkeerplaatsen zonder goede voorzieningen. Wemmers is volgens een reactie van FNV het eerste bedrijf dat hiervoor serieus op de vingers wordt getikt.