Twee online financiële marktplaatsen gaan samen verder. Het zijn het Britse Funding Circle en het kleinere Duitse Zencap. 

De eerste is actief in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en krijgt nu via Zencap ook toegang tot het Europese vasteland, waaronder Nederland. Zencap houdt als merknaam op te bestaan en gaat verder onder de vlag van Funding Circle.

Funding Circle heeft naar eigen zeggen sinds de oprichting in 2010 meer dan 12.000 Britse en Amerikaanse bedrijven ondersteund met financiering, met een totale waarde van ruim 1,3 miljard euro.

Zencap werd in maart 2014 opgericht in Berlijn, breidde uit naar Spanje en startte februari van dit jaar in Nederland. Het bedrijf meldde vorige maand dat de Amerikaanse investeerder Victory Park Capital via het platform 230 miljoen euro investeert in het midden- en kleinbedrijf in Duitsland, Spanje en Nederland.

De online financiële marktplaatsen brengen mkb-ondernemers die op zoek zijn naar financiering en investeerders samen. De marktplaatsen brengen een provisie in rekening als de deal tot stand komt.