Er moeten honderd medewerkers weg bij de Nederlandse reissite Travelbird. Het gaat vooral om buitenlandse werknemers die op het kantoor in Amsterdam werken. 

Dit bevestigt een woordvoerder van Travelbird woensdag na berichtgeving van Travelpro.nl. De betreffende werknemers worden niet gedwongen ontslagen, maar hun contract wordt niet verlengd.

In totaal werken er ongeveer zevenhonderd mensen bij Travelbird onder wie ongeveer zeventig voor de Nederlandse website.

Verder stopt de reisorganisatie met activiteiten in Portugal, Spanje, Italië, Hongarije en Polen. Hier werd niet genoeg verdiend.

Volwassen 

Travelbird benadrukt dat de ingreep niet is ingegeven door financiële problemen. Het bedrijf wil na vijf jaar een meer volwassen fase in en daar hoort volgens Travelbird winstgevendheid bij. Sinds de oprichting in 2010 heeft het bedrijf alleen nog verlies gemaakt, hoewel de omzet met forse stappen is gegroeid.

Voor dit jaar gaat de omzet naar verwachting verdubbelen. Vorig jaar werd een omzet geboekt van 95 miljoen euro. In de eerste helft van dit jaar heeft Travelbird dit al bijna geëvenaard.

In mei haalde Travelbird nog een bedrag van 16,5 miljoen euro op, waarmee de onderneming werd gewaardeerd op 156 miljoen euro. Dagelijks boeken ongeveer vijftienduizend mensen een reis via Travelbird.