De failliete winkelketens Dixons, Mycom en iCentre maken een doorstart. Relevant Holdings neemt het moederbedrijf van de ketens, BAS Group, over. 

Dit zijn de curator en Relevant Holdings maandag overeengekomen, zo meldt Relevant. De curator was niet bereikbaar voor commentaar. 

Voor de helft van de meer dan duizend werknemers van BAS Group is naar verwachting ook weer plaats na de overname. 

Relevant Holdings neemt 24 iCentre-winkels, ruim 30 Dixons-vestigingen en 22 Mycom-winkels over, waaronder 9 winkels van franchisenemers. De ketens gaan door onder hun eigen merk. 

Vorige week werd het faillissement aangevraagd voor de winkelketens. Toen had Dixons nog 88 winkels en Mycom 38 vestigingen. iCentre maakt een volledige doorstart.

De winkels die niet meegaan in de doorstart worden gesloten, zo meldt een woordvoerster van Relevant tegenover NU.nl. Deze vestigingen waren structureel verlieslatend.

Phone House 

Relevant Holdings is al eigenaar van telecomketens Optie1 en Phone House. Eerder dit jaar nam het bedrijf de Nederlandse tak van Phone House met ruim tweehonderd winkels over. In totaal heeft Relevant 275 winkels in bezit. 

Naast de winkelketens neemt Relevant Holdings ook Harmony over. Dit bedrijf richt zich onder meer op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelektronica.