Consumenten kunnen straks 24 uur per dag pakketten afhalen, afleveren en retourneren bij vestigingen van winkelketen Bruna.

Bruna gaat samenwerken met De Buren Afhaalcentrum, een bedrijf met een netwerk van beveiligde speciale kluizen. Deze kluizen zijn de hele dag toegankelijk voor mensen die een pakket verwachten of willen verzenden of terugsturen.

De bedrijven hebben een intentieverklaring ondertekend om zoveel mogelijk winkels van Bruna geschikt te maken voor de nieuwe dienst. In oktober starten pilots bij winkels in Amsterdam, Rotterdam en Venray.

Volgens algemeen directeur Fred Zeegers is Bruna al langer bezig met het verbinden van de winkels "aan de nieuwe mogelijkheden die het internet ons biedt". "De Buren begeeft zich ook op het snijvlak van de digitale en fysieke wereld, dus passen wij in die zin perfect bij elkaar", aldus Zeegers.

Voor De Buren brengt de samenwerking met Bruna het bereiken van een landelijke dekking met meer dan duizend afhaalpunten een stuk dichterbij.

"We hebben al veel Bruna-ondernemers leren kennen en het is mooi om te zien hoe één van de oudste retailers in ons land toch voorop kan lopen in vernieuwing en innovatie", zegt directeur Robin Dragstra van De Buren Afhaalcentrum.

De Buren biedt sinds 2011 onbemande afhaallocaties aan en werkt onder meer samen met apotheken, tankstations, winkelcentra en supermarkten. Het bedrijf heeft een netwerk van meer dan vijftig locaties.