Een Amerikaans investeringsfonds, waar onder anderen Mark Zuckerberg van Facebook en Jack Dorsey van Twitter in participeren, heeft een investering gedaan in de Nederlandse betalingsverkeerdienst Adyen.  

Dit melden verschillende media woensdag. Met de investering wordt het bedrijf gewaardeerd op 2 miljard euro. 

Het geld komt van investeringsfonds Iconiq, dat naast Zuckerberg en Dorsey ook Sheryl Sandberg (ook Facebook) en Mark Pincus (Zynga) tot klant rekent. Het fonds wordt gekenmerkt door geheimzinnigheid. Vaak worden investeringen niet bekendgemaakt. 

Nog maar negen maanden geleden ontving Adyen al een bedrag van 200 miljoen euro van onder andere General Atlantic en het Singaporese staatsfonds Temasek. Dit geld is nog niet op legt mede-oprichter en directeur Pieter van der Doel uit. 

Connecties 

De investering is vooral belangrijk vanwege de connecties die het bedrijf krijgt. "Wanneer Iconiq aanklopt, denk je twee keer na voordat je nee zegt", verklaart Van der Does tegenover de Wall Street Journal

Adyen draaide in 2014 een omzet van 185 miljoen dollar en verwacht dit te verdubbelen dit jaar. De winst komt dit jaar uit op ongeveer 54 miljoen dollar. 

De technologie van Adyen maakt het mogelijk voor bedrijven om bijna iedere vorm van betaling te accepteren. De onderneming heeft bovendien een eigen mobiele pinterminal, de Shuttle. Klanten van Adyen zijn onder meer Facebook, Spotify en Airbnb. 

Adyen heeft hoofdkantoren in Amsterdam en San Francisco en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.