Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Student

ABP steekt 100 miljoen euro in The Student Hotel

Ambtenarenpensioenfonds ABP investeert 100 miljoen euro The Student Hotel, een Nederlands bedrijf dat actief is op het gebied van studentenhuisvesting.
Door NU.nl

ABP krijgt hiermee een aandelenbelang in de onderneming en in de vestiging Amsterdam City.

The Student Hotel verhuurt kamers aan studenten, stagiairs, young professionals en reizigers voor de duur van een nacht tot een jaar. Momenteel heeft de organisatie vestigingen in Parijs, Barcelona, Rotterdam, Den Haag en twee in Amsterdam.

Prijzen voor de kamers bedragen vanaf 50 euro per nacht en vanaf 595 euro per maand bij reserveren voor een heel semester. De kamers zijn volledig ingericht.

Nieuwe vestigingen

Het kapitaal van ABP zal worden gebruikt om het aantal vestigingen uit te breiden. Er wordt al gewerkt aan hotels in Groningen, Eindhoven en de Italiaanse stad Florence. Daarnaast overweegt de organisatie uitbreiding naar Utrecht, Maastricht en Delft.

The Student Hotel denkt dankzij de investering van het pensioenfonds de komende drie tot vijf jaar zo’n tienduizend kamers te kunnen realiseren in de voornaamste studentensteden in Europa. Momenteel zijn dat er ruim tweeduizend.

"Dat The Student Hotel oude kantoorpanden laat opknappen, woonruimte bijbouwt  en daarmee de leefbaarheid in stadswijken vergroot en werkgelegenheid creëert, is voor ABP extra reden om deze investering te doen", zegt ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool.


Lees meer over:

ABP

Aanbevolen artikelen