Winkelketen Hema opent maandag een vierde vestiging in het Verenigd Koninkrijk. De winkel is gevestigd op station Birmingham New Street in Birmingham.

Consumenten kunnen bij de vestiging onder meer etenswaren en verzorgingsproducten kopen. "De winkel is helemaal afgestemd op de reiziger", stelt formulemanager Saskia Touw van Hema International.

Het station is een van de grootste stations in het Verenigd Koninkrijk, dagelijks maken zo'n 170.000 passagiers gebruik van het station. Birmingham New Street is in de afgelopen vijf jaar flink verbouwd. Het station heeft een nu winkelgebied met 43 winkelpanden.

De internationale formule van de winkelketen is gebaseerd op de verschillende leefruimtes van een huis. De afdelingen dragen namen zoals studeren, wonen en koken. Dit moet het voor consumenten die Hema niet kennen makkelijker maken om te vinden wat ze zoeken.

Eerder deze maand opende het bedrijf nog twee vestigingen in Frankrijk. Hema heeft bijna zevenhonderd winkels in zeven landen. Er werken bijna elfduizend mensen bij de keten.