VVD-coryfee Annemarie Jorritsma heeft nog een nieuwe bijbaan gekregen. Ze is toegetreden tot de raad van commissarissen van accountantsfirma PwC Nederland, werd donderdag bekend.

Eerder deze week werd het Eerste Kamerlid ook al benoemd tot voorzitter van de NVP, de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen.

Jorritsma bekleedde in het verleden meerdere ministersposten en was vier jaar vicepremier. Afgelopen twaalf jaar was ze burgemeester van Almere. Ze werd in juni beëdigd als lid van de Eerste Kamer.

In de raad van commissarissen van PwC is Jorritsma niet de enige met politieke ervaring. Ook Yvonne van Rooy, staatssecretaris in twee kabinetten Lubbers, is er commissaris.

Andere bekende namen in de raad zijn Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB), en voormalig ABN AMRO-bestuurder Jan Maarten de Jong.

PwC heeft in Nederland twaalf vestigingen en er werken ongeveer 4400 mensen. De firma is onderdeel van het internationale PwC-netwerk dat in 157 landen actief is met meer dan 195.000 mensen.