Steven Schuurman heeft als medeoprichter en directeur van databedrijf Elastic de LOEY Award gewonnen voor online ondernemers.

Elastic helpt bij het analyseren van grote hoeveelheden data. Het bedrijf, dat eerder door het leven ging als Elasticsearch, werkt onder andere voor ING, Tomtom, Facebook, The Guardian en Bloomberg.

Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Schuurman samen met Shay Banon en heeft inmiddels vestigingen in Californië en Amsterdam. Vorig jaar werd zo’n 50 miljoen euro opgehaald bij Benchmark Capital, Index Ventures en New Enterprise Associates.

De jury van haalt aan dat Schuurman met zijn bedrijf in staat is geweest een schaalbaar concept neer te zetten dat een wereldwijde speler is geworden. Een goed voorbeeld van een onderneming die zich niet beperkt tot online, maar ook internationaal denkt, aldus de jury.

De LOEY Awards, in het leven geroepen door Peak Capital en Endeit Capital, het investeringsfonds van onder anderen Joop van den Ende. Vorig jaar won Marco Aarnink met Drukwerkdeal.nl