'Meer mkb-bedrijven zien omzet groeien'

Meer mkb-bedrijven zien hun omzet groeien. In 2014 steeg het resultaat bij 46 procent van de kleine en middelgrote ondernemingen. Een jaar eerder lag het percentage op 39 procent.

Dit meldt Unique, een uitzendbureau, woensdag op basis van een enquête onder 2.142 mkb’ers. Voor het komende jaar verwacht iets meer dan de helft van de ondernemingen (54 procent) een omzetstijging.

Dit cijfer is wel gedaald ten opzichte van 2014. Toen verklaarde 59 procent van de bedrijven een omzetstijging te verwachten.

De meeste ondernemers focussen op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten of het aanboren van nieuwe markten om de omzet te verhogen.

Dit jaar vallen mkb-bedrijven iets meer terug op kostenbesparingen om het bedrijfsresultaat te verbeteren. 39 procent van de ondernemingen wil gaan besparen dit jaar. Vorig jaar was dit nog 27 procent.

Personeelsbestand 

Verder wordt door een meerderheid van de ondernemers (57 procent) verwacht dat het personeelsbestand gelijk blijft, een derde gaat ervan uit dat er meer werknemers bijkomen en 9 procent denkt mensen te moeten ontslaan.

In Groningen zijn bedrijven nog het meest pessimistisch over het aantal werknemers. 20 procent van de Groningse entrepreneurs verwacht een krimp van het personeelsbestand. In Utrecht is men juist het meest optimistisch. 43 procent van de ondernemingen wil meer personeel aannemen. 

Lees meer over:
mkb

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie