Truckbouwer DAF steekt 100 miljoen euro in een nieuwe supermoderne lakstraat voor zijn cabinefabriek in het Belgische Westerlo.

De installatie moet de modernste installatie voor vrachtwagencabines ter wereld worden.

De lakstraat wordt 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en beslaat drie verdiepingen. Het geheel wordt uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van spuitboxen, ovens en lakrobots, zegt topman Harrie Schippers dinsdag bij de presentatie van het bouwplan. Het is de bedoeling dat de lakstraat in de eerste helft van 2017 in gebruik kan worden genomen.

De investering past bij de ambities van de Nederlandse truckbouwer, in handen van het Amerikaanse Paccar. DAF verwacht dat de vraag naar trucks in Europa de komende jaren verder zal groeien en wil haar marktaandeel in de zware klasse flink uitbreiden. Daarnaast wil de onderneming ook buiten Europa verder groeien.

DAF heeft al sinds 1966 een fabriek in Westerlo. Er werken nu ongeveer 2.150 werknemers. Ze maken dagelijks zo'n vijfhonderd assen en tweehonderd cabines, bestemd voor de zware en middelzware trucks die in Eindhoven en het Britse Leyland van de band komen.