Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nieuwe eigenaar Miss Etam gaat verder met minimaal 85 winkels

De nieuwe eigenaar van Etam Groep, het bedrijf achter de winkelketens Miss Etam en Promiss, gaat verder met minimaal 85 winkels.
Door NU.nl/Marijke Verhaar

Dat schrijft de curator in een deze week gepubliceerd faillissementsverslag over het bedrijf, dat in april op de fles ging. Over een aantal andere filialen worden nog onderhandelingen gevoerd.

"We proberen zoveel mogelijk winkels bij de doorstart te krijgen", licht curator Martijn Vermeeren toe. "Het definitieve aantal is nog niet bekend, omdat we ook nog een aantal procedures voeren om indeplaatsstelling af te dwingen."

Eerder telde de keten honderddertig winkels. Eerder werd al bekendgemaakt dat zusterketen Promiss die ongeveer 65 filialen telde, ophoudt te bestaan. Wel worden er van deze keten twintig shop-in-shops bij V&D voortgezet. "Het zou echter kunnen dat die worden getransformeerd in Miss Etam-shops", aldus Vermeeren.

Lagere huren

Etam Groep werd in mei overgenomen door Roman & Stern. De nieuwe eigenaar liet tussentijds weten lagere huren te willen bedingen voor de panden van de keten. Daarvan hing ook de hoeveelheid winkels af waarmee de doorslag zou worden gerealiseerd.

Volgens de curator zijn sommige verhuurders inderdaad akkoord gegaan met een lagere huurprijs. "Maar dat hangt ook van de locatie af."

Op het moment dat het faillissement werd uitgesproken waren er ongeveer tweeduizend werknemers in dienst van Etam Groep, waarvan ongeveer zeventienhonderd in de winkelfilialen.

Vanwege de nog lopende onderhandelingen en procedures kan Vermeeren nog niet zeggen hoeveel medewerkers hun baan zullen verliezen. "Maar er gaan natuurlijk wel een boel winkels dicht, dus het is duidelijk dat daar ontslagen zullen vallen."

Het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement is nog bezig. Als mogelijke oorzaken worden genoemd de algemene teruggang van de vraag naar dameskleding en de toegenomen concurrentie. 


Lees meer over:

Miss Etam

Aanbevolen artikelen