Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
V&D

V&D schrapt driehonderd banen

Winkelketen V&D schrapt de banen van driehonderd van zijn winkelmedewerkers in een personele reorganisatie.
Door NU.nl

Dat maakt V&D dinsdag bekend.

De winkelketen heeft de medewerkers voor het openen van de winkels op de hoogte gebracht van de inhoudelijke details van de eerder aangekondigde reorganisatie. Details over de reorganisatie op het hoofdkantoor van het winkelconcern worden nog uitgewerkt en worden op een later moment bekendgemaakt.

Op de boventallige medewerkers is het sociaal plan van toepassing waarover de bonden en V&D eerder een akkoord bereikten. Daarin ligt de nadruk op begeleiding naar ander werk.

Herijkte functies

De winkelmedewerkers die hun baan behouden, kunnen blijven werken tegen de bestaande voorwaarden. Zij zullen mogelijk wel nieuwe of "herijkte functies met aangepaste rollen en taken krijgen", meldt V&D in een verklaring.

De reorganisatie is noodzakelijk om het concern er financieel weer bovenop te krijgen en de concurrentie aan te kunnen. Begin juli bereikte het warenhuis een akkoord met de vakbonden over de reorganisatie. Deze komt in plaats van een eerder aangekondigde loonsverlaging van het personeel.

Video: Nieuwe ontslagronde bij V&D

FNV

Bas de Lege, bestuurder van FNV Handel, noemt het besluit van de reorganisatie "pijnlijk voor het V&D-personeel", ondanks dat het niet als een verrassing komt. "Enerzijds komt er een eind aan een lange periode van onzekerheid. Maar voor deze driehonderd mensen is die onzekerheid nu nog groter, want zij staan op straat."

De vakbond zit nog met kritische vragen over de uitwisselbaarheid van functies en de selectieprocedure. "Zo zouden hoofdverkopers volgens ons kunnen doorstromen naar de functie 'servicespecialist'." 

Vakbond CNV Dienstenbond zegt te hopen dat er, nu de details bekend zijn, eindelijk rust komt binnen de keten. "Hopelijk kan V&D nu de stap zetten richting duurzaam herstel waarbij het bedrijf op termijn eindelijk weer winstgevend kan gaan worden", zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

V&D-topman Johan van der Ent zegt de ontslagen te betreuren. 

Tijdlijn V&D

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

V&D

Aanbevolen artikelen