De algemeen directeur van winkelketen Blokker vertrekt. Jack Peters, die sinds 2009 algemeen directeur was, vervolgt zijn carrière buiten het bedrijf.

Dat maakt het concern maandag bekend. Peters verlaat Blokker vanwege een "verschil van inzicht".

De functie van Peters wordt voorlopig overgenomen door de bestuursvoorzitter van Blokker Holding, Theo de Kool. Er wordt nog naar een definitieve opvolger gezocht. De ondernemingsraad van het bedrijf is geïnformeerd.

Peters heeft de aanzet gegeven voor de recente vernieuwing van de keten. Het concern is nog altijd bezig met het uitrollen van een nieuwe winkelformule.

De keten probeert zijn omzet op te krikken door onder meer de Blokker-winkels te vernieuwen, maar maakte in mei bekend dat het bedrijfsresultaat in 2014 meer dan gehalveerd is. 

Webwinkel

In de nieuwe winkels zijn de indeling en de presentatie van producten aangepast. Ook kunnen klanten in de filialen de webwinkel raadplegen en direct producten bestellen. Verder is het winkelpersoneel voorzien van een tablet waarmee ze klanten sneller kunnen helpen.

In juni stapte ook al bestuursvoorzitter Roland Palmer van moederbedrijf Blokker Holding op, eveneens vanwege een verschil van inzicht. 

Palmer was sinds 2009 in dienst en vanaf oktober 2010 lid van de raad van bestuur. Hij werd na het overlijden van zijn oom Jaap Blokker in juli 2011 benoemd tot voorzitter.

Blokker Holding is het moederbedrijf van onder meer Marskramer, Xenos, Bart Smit, Leen Bakker, Intertoys en Big Bazar. Het bedrijf is bezig met een reorganisatie waarbij 390 werknemers hun baan verliezen.