Op donderdag 13 augustus viel het doek voor technisch dienstverlener Imtech. De curatoren zijn naarstig op zoek naar kopers voor de diverse onderdelen van het bedrijf uit Gouda.

En met succes, met flinke regelmaat wordt er een nieuwe transactie gemeld.

Welke onderdelen zijn er inmiddels precies verkocht?

Imtech Marine

De verkoop van de divisie Marine  werd tegelijkertijd met de aankondiging van het faillissement van Imtech bekendgemaakt. De nieuwe eigenaren zijn het familiebedrijf Pon Holdings en investeringsmaatschappij Parcom Capital.

Pon Holdings en Parcom Capital hopen de marktpositie van Marine verder te kunnen uitbreiden.  Bij Imtech Marine werken 2.500 mensen, waarvan 1.300 in Nederland.

Imtech Nordic

De op handen zijnde redding van Imtech Nordic werd eveneens op de dag van het bankroet aangekondigd.

Het verkoopproces loopt nog, maar zal naar verwachting op korte termijn worden afgerond. In aanloop daarnaar is het onderdeel ondergebracht in een aparte bv.

Imtech Traffic & Infra

Investeringsmaatschappij Egeria neemt de divisie Traffic & Infra over, zo lieten de curatoren maandag weten. Bij het onderdeel worden onder meer stoplichten en matrixborden gefabriceerd.

Met de verkoop is de werkgelegenheid van 1.965 van de in totaal 2.093 medewerkers van deze divisie veilig gesteld.

Imtech Belgium

Imtech Belgium wordt overgenomen door het Belgische bouwbedrijf Cordeel Groep. Bij Imtech België werken zo’n achthonderd mensen die goed zijn voor een omzet van ongeveer 200 miljoen euro.

Imtech Toegangstechniek

Record Holding Nederland, een dochteronderneming van het Zwitserse Agta Record, koopt Imtech Toegangstechniek. Agta Record is gespecialiseerd in geautomatiseerde deuren.

Overige onderdelen

De curatoren zijn in overleg over de verkoop van andere onderdelen. Naar verluidt staat Imtech Duitsland op het punt verkocht te worden aan het Oostenrijkse bouwbedrijf Strabag. Ook over de Spaanse, Britse en de meeste Nederlandse onderdelen zouden al akkoorden gesloten zijn.

Voor het onderdeel Building Services is faillissement aangevraagd. Het zou niet gelukt zijn hiervoor een koper te vinden. Circa 1.200 werknemers verliezen hierdoor hun baan.

De curatoren verwachten denken deze week nog een of meerdere transacties bekend te kunnen maken.