Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
leegstand kantoor kantoren huur

Meer kantoorruimte verhuurd in eerste helft 2015

In de eerste helft van het jaar is meer kantoorruimte verhuurd. Dat stelt vastgoedadviseur CBRE vrijdag. Kantoorruimte in Amsterdam blijft het meest populair.
Door ANP

Volgens cijfers van CBRE is in totaal 483.000 vierkante meter kantoorruimte verhuurd. Dat komt neer op een stijging van 9,7 procent vergeleken met dezelfde periode in 2014.

Amsterdam blijft het meest in trek en is met bijna een kwart van de totale verhuurde ruimte verantwoordelijk voor de grootste vraag naar kantoorruimte.

In Rotterdam was de grootste stijging te zien, waar de Nationale Politie zestienduizend vierkante meter ruimte huurde en een sterke groei in het Central Business District.

Opvallend was de groei die de TMT-sector (technologie, media en telecommunicatie) en zakelijke dienstverlening lieten zien. Zij waren goed voor respectievelijk 20 procent en 19 procent van het totaal aantal verhuurde vierkante meters.

Ten opzichte van vorig jaar bleef de activiteit op de beleggingsmarkt in de eerste helft van 2015 bescheiden. Het transactievolume kwam uit op 914 miljoen euro. Dit jaar is nog geen enkel kantoorgebouw van meer dan 100 miljoen euro van eigenaar gewisseld, aldus de vastgoedadviseur.

CBRE verwacht voor de rest van het jaar een verdere stijging van de vraag naar kantoorruimte en een opleving van de beleggingsmarkt.


Lees meer over:

kantoren

Aanbevolen artikelen