De provincie Limburg wil niet langer wachten met de redding van het vliegveld Maastricht-Aachen. Tot nu toe is er gewacht op toestemming vanuit Brussel.

Dat zegt gedeputeerde Twan Beurskens van de provincie Limburg woensdag tegen BNR.

Een voorstel voor een steunpakket van 45 miljoen euro ligt nog ter goedkeuring bij de Europese Commissie. Maar na negen maanden is nog niet duidelijk of de commissie het pakket als ongeoorloofde staatssteun ziet of niet.

"Wij gaan gewoon door met allerlei investeringen om de luchthaven toch weer uit het slop te krijgen", stelt de gedeputeerde. Met het pakket hoopt de provincie investeerders en een commerciële exploitant naar de luchthaven te kunnen trekken. Eerder is al contact geweest met potentieel geïnteresseerde exploitanten.

Vragen

"Er worden heel veel vragen gesteld, maar wij hebben de overtuiging dat het pakket dat we indienen vooral gaat over niet-commerciële diensten, over achterstalling onderhoud. Dat heeft niks met staatssteun te maken", aldus Beurskens.

De provincie zet de investering door met de kans dat Brussel de steun achteraf als ongeoorloofd beschouwt. "Onze inschatting is dat we geen risico nemen. Het was gewoon een melding van onze investeringen", zegt Beurskens.

"Mocht het zo zijn dat het wel staatssteun is, dan zullen wij meteen ook vragen om alle andere vierhonderd luchthavens onder de loep te nemen. Want wat dat betreft is Maastricht echt het braafste jongetje van de klas."