De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar klachten over prijsdiscriminatie bij Disneyland Parijs.

Er zijn veel klachten binnengekomen dat Franse bezoekers van het park minder zouden hoeven betalen dan mensen uit andere EU-landen.

Een woordvoerder van de commissie bevestigt dat woensdag naar aanleiding van berichtgeving van de Britse zakenkrant Financial Times.

''We onderzoeken verschillende klachten, waaronder enkele klachten over Disneyland Parijs.'' De klachten zouden afkomstig zijn van Britten, Duitsers en Italianen, die niet mee konden doen aan een bepaalde promotieactie.

Belemmeringen

De commissie is vooral bezorgd over belemmeringen die het vrij winkelen in Europa beperken. Denk aan een Brit die niet via een Franse website zou kunnen boeken, omdat hij bijvoorbeeld niet over een Franse betaalpas beschikt.

Het pretpark zelf zegt overal in de EU dezelfde prijs voor een standaardticket te hanteren. Er zijn wel tijdelijke promoties in bepaalde periodes van het jaar, laat het pretpark aan de Britse omroep BBC weten.

Als klanten niet rechtstreeks kunnen boeken via een buitenlandse website, heeft dat volgens Disneyland te maken met anti-fraudemaatregelen.