Drie ton voor boekingsplatform Elkeplek.nl

Boekingsplatform Elkeplek.nl heeft een investering opgehaald van 300.000 euro. Via crowdfundingsite NLinvesteert financiert ABN Amro 200.000 euro en investeert MKB Fonds Drenthe 100.000 euro.

Dit meldt Elkeplek.nl woensdag. Het bedrijf wil het geld gaan steken in online marketing en verdere ontwikkeling van het boekingsplatform.

Op Elkeplek kunnen zo’n 100.000 recreatieverblijven van 2.000 recreatiebedrijven gevonden worden. Het bedrijf heeft daarvoor een exclusieve samenwerking gesloten met branchevereniging Recron. De vereniging vertegenwoordigt 85 procent van de sector.

Volgens Jeroen Wilhelm, algemeen directeur bij Elkeplek, vragen de huidige boekingsplatformen een te hoge vergoeding van de recreatiesector. "Dit zet het rendement van de recreatiebranche die het al zwaar heeft, enorm onder druk." Naar eigen zeggen rekent Elkeplek.nl lagere kosten.

Stef Driessen van ABN Amro vertelt dat de recreatiesector een initiatief zoals Elkeplek nodig heeft. Een dergelijk boekingsplatform moet het rendement verbeteren, maar ook de innovatie en marktontwikkeling stimuleren.

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie