De Britse meubelgigant DFS heeft plannen om twee nieuwe winkels te openen Nederland. Dat blijkt uit een handelsbericht dat het bedrijf woensdag presenteerde.

DFS opende in november vorig jaar zijn eerste Nederlandse winkel in Cruquius (Noord-Holland), tussen Heemstede en Hoofddorp. Het bedrijf is positief gestemd over de eerste maanden aan de andere kant van de Noordzee. De directie heeft daarom besloten verder uit te breiden in Nederland.

In Nederland is DFS nog een nieuwkomer, maar in het Verenigd Koninkrijk is het bedrijf een van de grootste spelers in de meubelsector. De meubelverkoper heeft daar meer dan 100 winkels en hoeft qua omzet alleen IKEA voor zich te dulden.

Het beursgenoteerde DFS maakte maandag ook zijn halfjaarcijfers bekend. In de eerste helft van 2015 zag het zijn omzet met 4 procent stijgen. De verkoop groeide daarmee iets minder snel dan een jaar eerder. Volgens het bedrijf is dit te mede te wijten aan een extra handelsweek in de eerste maanden van 2014. Over het hele boekjaar, dat volgende week afloopt, steeg de omzet van DFS naar schatting met 7 procent.