Medewerkers van Stena Line dreigen het werk neer te leggen omdat ze niet tevreden zijn over de resultaten van recente cao-onderhandelingen. 

Vakbond FNV bevestigde zondag de voorgenomen acties van de medewerkers van de veerdienst, maar bendrukte dat het gaat om een ''wilde staking" die niet van de bonden uitgaat.

Het Stena Line-personeel, dat sinds vorig jaar zonder cao zit, eist onder meer een structurele loonsverhoging. StenaLine wil echter niet verder gaan dan een eenmalige bonus voor dit jaar en voor de komende twee jaren.

De ruim honderd werknemers van Stena Line hebben het bedrijf tot en met woensdag 12.00 uur gegeven om met een fatsoenlijk voorstel over de brug te komen. Gebeurt dat niet, dan volgen er acties. Eerder op woensdag volgt nog een onderhandelingsronde met de bonden.

Bestuurder Cees Bos van FNV benadrukte dat het onderhandelingsresultaat ''karig" is. ''Het personeel heeft de afgelopen vier jaar geen loonsverhoging gehad", aldus Bos. ''In het nieuwe voorstel zou het personeel zelfs zeven jaar op een nullijn zitten."

Van een echte wilde staking is volgens Bos geen sprake, omdat het personeel de acties wel van tevoren heeft aangekondigd.