Chocoladeconcern Mars investeert komende jaren flink in zijn fabriek in het Brabantse Veghel. De Amerikaanse maker van tussendoortjes trekt ruim honderd miljoen euro uit om de vestiging uit te breiden en te moderniseren.

Mars wil in Veghel meer mini's gaan maken, de kleine versies van Mars, Bounty en andere snoepjes, bevestigde een woordvoerster zaterdag na berichtgeving van het Brabants Dagblad. Mini's maken nu ongeveer 25 tot 30 procent van de productie uit. Daar komt straks zeker 4 tot 5 procent bij.

Ook wordt er geld gestoken in de bouw van nieuwe kantoren, technologische vernieuwingen en het clusteren van bedrijfsonderdelen.

De Marsfabriek in Veghel is een van de grootste chocoladefabrieken ter wereld. Er rollen dagelijks 27 miljoen snoepjes en repen van de band en er werken ongeveer 1.200 mensen.

Extra werk 

De investeringen leveren volgens de krant nauwelijks extra banen op voor de al meer dan vijftig jaar oude fabriek. Bouw- en techniekbedrijven uit de omgeving van Veghel kunnen wel extra werk verwachten vanwege de uitbreidingsplannen.

Mars heeft in Nederland ook nog een vestiging in Oud-Beijerland, met 250 medewerkers. Wereldwijd heeft Mars 70.000 mensen in dienst.