PostNL heeft ook donderdag te maken met zelfstandige pakketbezorgers die niet aan het werk gaan. Dat meldde een woordvoerder van het postbedrijf.

De acties verstoren de gang van zaken bij zeven van de negentien depots die PostNL in het land heeft. Het is de derde achtereenvolgende dag dat zelfstandige pakketbezorgers actie voeren.

Het postbedrijf heeft de mensen die niet aan het werk zijn gegaan woensdag een mail gestuurd waarin staat dat ze geen vergoeding krijgen als ze niet binnen één uur aan het werk gaan. PostNL zegt zich tevens te beraden op nadere juridische stappen tegen de 'werkweigeraars'.

De schade die het postbedrijf lijdt door de acties, is nog niet in kaart gebracht, aldus de woordvoerder.

Ook voor deze donderdag gaat PostNL ervan uit dat het merendeel van de pakketten (80 procent) gewoon kan worden bezorgd. Het bedrijf zet extra eigen personeel in om de bezorging zo normaal mogelijk te laten verlopen.

Ontevreden

De actievoerders zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van het postbedrijf te mager.

Inmiddels is er een eerste gesprek geweest met SubcoPartners, de belangenbehartiger van zelfstandige pakketbezorgers. Die heeft een aantal eisen op tafel gelegd. Daar zal de komende dagen nog verder over worden overlegd.