De bioscopengroep Kinepolis neemt alle dertien bioscopen over van Utopolis-groep, waaronder vijf in Nederland. Dit maakte het bioscoopbedrijf vrijdag bekend zonder vermelding van financiële details.

Utopolis heeft dertien bioscopen in vier landen. Het gaat om drie bioscopen in Luxemburg, vijf in Nederland (Oss, Almere, Zoetermeer, Den Helder en Emmen), vier in België (Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel) en één in Frankrijk (Longwy).

In 2014 ontving de groep 3,4 miljoen bezoekers en realiseerde hiermee een omzet van 41 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 7,5 miljoen euro.

De beoogde overname van de Utopolis-groep past in de expansiestrategie van Kinepolis, die hiermee haar positie in Frankrijk en Nederland versterkt en met Luxemburg geografisch een nieuwe markt toevoegt aan haar portfolio. Voor de overname van de Belgische bioscoopcomplexen is nog wel toestemming nodig van de Belgische mededingingsautoriteit.

Kinepolis Group ontstond in 1997 uit een fusie van twee bioscoopgroepen en is genoteerd aan de beurs in Brussel sinds 1998. De bioscoopketen telt 35 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Polen. Naast haar bioscoopactiviteit is het bedrijf ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.