Omdat Aldi zich nog steeds niet houdt aan de regels over de afhandeling van klachten over ondeugdelijke producten, stapt de Consumentenbond naar de Autoriteit Consumenten en Markt (ACM).

'Mysteryshoppers' van de Consumentenbond gingen terug naar 25 filialen met een artikel dat ruim een maand na aankoop kapot was. In maar twee winkels zei het personeel dat de winkel de afhandeling kon regelen. In de andere winkels kregen ze te horen dat Aldi alleen producten in de eerste maand na aankoop terugneemt.

Daarmee overtreedt Aldi de wet. Omdat de supermarkt zich nog steeds niet aan de regels houdt, stapt de Consumentenbond nu naar de ACM. ''We hebben Aldi hier al een paar keer op aangesproken en krijgen steeds weer de toezegging dat de klanten in het filiaal met hun spullen terechtkunnen''.

Een ondeugdelijk product is een product dat, buiten de schuld van de koper, eerder stuk gaat dan redelijkerwijs verwacht had mogen worden.

Reactie Aldi

Aldi neem de klachten van de Consumentenbond serieus en zegt te streven naar een zo gemakkelijk mogelijke procedure voor de klant.

''We geven onze klanten daarom de mogelijkheid om de garantie te regelen via de fabrikant. We weten nu eenmaal uit ervaring dat het zo vaak sneller kan worden afgehandeld. Als na één maand een defect optreedt bij een product, dan heeft de klant de keuze. Of naar het Aldi filiaal teruggaan of contact opnemen met de klantenservice van de leverancier. De garantieafwikkeling voor klanten die zich bij ons melden, zullen wij in het vervolg zelf regelen.''

Tenslotte zegt Aldi de verduidelijking van de klachtenprocedure bij het personeel onder de aandacht te brengen.