De Nederlandse en Belgische winkels van vloer- en tapijtverkoper Carpetright hebben het afgelopen boekjaar 2014/2015 een reuzensprong gemaakt van verlies naar winst. 

Dat maakte Carpetright Europe dinsdag bekend.

De winkels waren in totaal goed voor een bedrijfsresultaat van 2,3 miljoen euro, tegen een negatief bedrijfsresultaat van 2,8 miljoen euro in het voorgaande (gebroken) boekjaar.

De 94 winkels in Nederland droegen 1,3 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat, de 22 in België 1 miljoen. Carpetright geeft geen nettoresultaten en wil over de omzet alleen kwijt dat die in Nederland met 1,2 procent steeg en in België met 2,2 procent.

Carpetright schrijft de betere resultaten toe aan het herstel van de huizenmarkt en het toegenomen consumentenvertrouwen.

Het concern, dat met meer dan 400 winkels op thuismarkt Verenigd Koninkrijk actief is, zag als hele groep de omzet het afgelopen boekjaar met 3,3 procent stijgen naar een 462,6 miljoen pond (652 miljoen euro) en het bedrijfsresultaat ruim verdubbelen naar 14,6 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro).