V&D en de vakbonden zijn onder begeleiding van een bemiddelaar nog steeds met elkaar in onderhandeling over een mogelijke salarisverlaging voor het personeel van de warenhuisketen.

Ze zouden eigenlijk dinsdag (vandaag) het gerechtshof in Amsterdam laten weten of ze er al dan niet waren uitgekomen, maar dat wordt nu eind van deze week.

''Tot dan zullen partijen een uiterste poging doen om tot een afronding van de mediation te komen. Tot die tijd blijft de tussen partijen in mediation afgesproken radiostilte van kracht'', deelden de partijen dinsdagmiddag mee.

Als de onderhandelingen mislukken, moeten ze volgende week woensdag week weer naar de rechtszaal komen. Daar kwamen de vakbonden en V&D eind mei tegenover elkaar te staan in het hoger beroep over het eenzijdige loonoffer dat de warenhuisketen van plan was door te voeren voor de circa 5000 werknemers.

De hogerberoepsrechter riep de partijen op toch weer met elkaar in gesprek te gaan over een mogelijke oplossing. Dat doen ze sinds ruim twee weken onder begeleiding van bemiddelaar Peter Ingelse, oud-voorzitter van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

V&D was bij het hof in beroep gegaan nadat de rechtbank het eenzijdig doorvoeren van een salarisverlaging van 5,8 procent had afgewezen. Het gewraakte loonoffer was onderdeel van het pakket maatregelen dat het al jaren verlieslijdende warenhuisbedrijf er weer bovenop moet helpen.

Wat u moet weten over de problemen bij V&D