Webwinkel Bol.com maakt het voor klanten mogelijk om 's morgens bestelde producten dezelfde middag op te halen bij een vestiging van Albert Heijn.

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend.

Producten die op werkdagen voor 12.00 uur via internet zijn besteld, worden nog die middag klaargelegd bij een afhaalpunt in de supermarkt. Het pakket is er dan uiterlijk om 17.00 uur. Klanten ontvangen een bericht als het pakketje is aangekomen bij de Albert Heijn.

"Binnen e-commerce maken nog maar weinig consumenten gebruik van 'same day delivery', omdat ze meestal niet bereid zijn hoge bezorgkosten te betalen", verklaart marketingdirecteur Michel Schaeffer van Bol.com.

"Door de bezorging van bestellingen te combineren met een dagelijkse bezigheid -boodschappen doen- hebben we de dienst niet alleen betaalbaar maar ook makkelijk gemaakt", aldus Schaeffer. Voor de levering wordt een introductietarief van 1,99 euro per bestelling gevraagd. Vanaf september geldt een tarief van 4,99 euro.

De dienst is te gebruiken voor alle artikelen die Bol.com op voorraad heeft in het distributiecentrum in Waalwijk. De pakketjes kunnen vanaf dinsdag bezorgd worden bij bijna tweehonderd verschillende supermarktfilialen. Daaronder vallen ook zeven afhaalpunten in België. Dit aantal afhaalpunten wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Concurrent Coolblue doet sinds eind 2012 aan bezorging op dezelfde dag. Aanvankelijk kostte het 17,95 euro om een pakket op dezelfde dag aan de deur geleverd te krijgen. Inmiddels rekent het bedrijf daar 9,95 euro voor.