Het Zwitserse reisconcern Kuoni verkoopt al zijn reisactiviteiten in Europa aan de Duitse REWE-groep.

Dat maakt Kuoni maandag bekend zonder financiële details te vermelden. De 2.350 medewerkers en alle vestigingen blijven behouden.

DER Touristik, de toeristische tak van de REWE-groep, krijgt de reisactiviteiten van Kuoni in Zwitserland, Groot-Brittannië, Scandinavië en de Benelux in handen.

Ook de Scandinavische luchtvaartmaatschappij Novair, het resort Las Playitas op Fuerteventura en de onlineactiviteiten zijn bij de transactie inbegrepen. Het merk Kuoni blijft behouden.

De transactie moet, zo meldt Kuoni, nog goedkeuring krijgen van de Zwitserse en Europese mededingingsautoriteiten. De af te stoten Europese touroperatorsactiviteiten zijn goed voor een omzet van zo'n 2 miljard euro.

Nederlandse markt

Eerder dit jaar verdween Kuoni al van de Nederlandse markt en ging verder als Tenzing Travel. Hans de Wilde, toenmalig directeur van Kuoni Nederland nam de Nederlandse tak van Kuoni in 2012 over. Kuoni Nederland was te klein voor het moederbedrijf in Zwitserland.

Kuoni nam in 1996 verre reizenspecialist Nederland Special Traffic over van Wagon-Lits. Vanaf 2005 veranderde Kuoni dit in de eigen merknaam.