Outletcentrum Batavia Stad breidt de komende tijd flink uit. Het centrum in Lelystad krijgt er 45 winkels bij. Dat levert driehonderd extra banen op.

Batavia Stad telt nu ruim honderd winkels. De uitbreiding, die dit najaar van start gaat, is nodig om onderdak te kunnen bieden aan nieuwe merken en om te voldoen aan de vraag van al aanwezige merken naar meer winkeloppervlakte.

Het koopjescentrum krijgt er in totaal 5.500 vierkante meter winkeloppervlakte bij. Dat brengt het totaal op 31.000 vierkante meter. Na de uitbreiding werken er elfhonderd mensen bij Batavia Stad. In het vierde kwartaal van 2016 moet de bouw afgerond zijn.

Omzet

De omzet van de merken in Batavia Stad is in 2014 met 12 procent gestegen. Internationale bezoekers telden 30 procent meer neer. De groei zet dit jaar door, zo verwacht het winkelcentrum.

"Dit zal van ons, samen met de prachtige haven, de aangrenzende Batavia Werf en het Batavia Museum, nog meer een bestemming maken voor toeristen die Amsterdam bezoeken", zegt directeur Patrick Jansen.

Batavia Stad is sinds begin vorig jaar in handen van Via Outlets. De belangrijkste investeerders zijn het Britse Reit Hammerson en de Nederlandse vermogensbeheerder APG.