Het vertrouwen van de Nederlandse bouwsector zit weer in de lift. De focus ligt dit jaar op winstgroei, terwijl het afgelopen jaar meer aandacht was voor het vergroten van de klanttevredenheid en kostenbesparingen.

Dat blijkt uit een inventarisatie door economisch onderzoeksbureau Graydon onder meer dan tweehonderd financieel specialisten en ondernemers in de bouw.

Voor dit jaar is er pas na het behalen van meer winst aandacht voor kostenbeheersing en de aanwas van nieuwe klanten. Daarnaast is meer dan de helft van de ondervraagden positief over de kansen van hun bedrijf.

Peter Schoenmaker van Graydon legt uit dat er meer vertrouwen is in de financiële situatie van leveranciers. "Vorig jaar hanteerde nog 70 procent van de respondenten een verscherpt financieel beleid, dit jaar daalde dit percentage naar 48 procent."

Daarnaast zijn de respondenten positiever over het voldoen van de betalingsverplichtingen. "Slechts 27 procent vindt dat de betaalmoraal van hun zakenpartners is verslechterd. Vorig jaar was dit 44 procent."