Stork zette in het eerste kwartaal een winst in de boeken, tegen een verlies een jaar eerder. Het concern kende in de verslagperiode een stevige groei, met name in Colombia en op het Europese vasteland.

De Britse markt is daarentegen nog altijd zwak, zo bleek dinsdag uit resultaten die de dienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector presenteerde.

Het bedrijf uit Utrecht wist een operationeel verlies van 2,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2014 om te buigen naar een winst van 1,7 miljoen euro. De omzet steeg met bijna 12 procent tot meer dan 352 miljoen euro.

De waarde van het orderboek nam met 4,3 procent toe tot ruim 1,3 miljard euro. Volgens bestuursvoorzitter Arnold Steenbakker was er sprake van een ''gezonde orderinstroom'' in Colombia, het Midden-Oosten en Nederland.

Australië

In Azië, dat bij Stork samen met het Midden-Oosten één marktgebied vormt, viel een zwakkere gang van zaken in Australië op. Stork kampte daar bij enkele klanten met uitstel van projecten.

De sterke groei compenseerde zwakte in het Verenigd Koninkrijk, waar onder meer de onderhoudsbudgetten van klanten onder druk stonden. Stork schrapt daar vanwege de moeilijke marktomstandigheden 120 banen.

Ook het onderdeel Power Services kende een mindere periode. Die bedrijfstak, waar allerlei vormen van energieopwekking onder vallen, zag de omzet met 4 miljoen euro dalen tot 37 miljoen euro.