Vervoerder Veolia acht voormalig directeur René de Beer verantwoordelijk voor het aanbestedingsschandaal rondom het openbaar vervoer in Limburg.

Het bedrijf heeft aangifte gedaan tegen de Beer, zo melden verschillende Limburgse media zaterdagochtend. Veolia wil de schade die het geleden heeft vanwege de aanbestedingsfraude op hem verhalen.

Het is niet bekend welk bedrag wordt geëist. Volgens 1Limburg ligt het sowieso boven de één miljoen euro. De website baseert zich op de boeteclausule in Veolia-contracten met betrekking tot concurrentiebeding.

Informatie gelekt

Eind vorige maand maakte de NS bekend dat de voormalig topman van Veolia bedrijfsinformatie had gelekt aan NS-dochter Abellio. Dat bedrijf won de aanbesteding en zou als gevolg de komende vijftien jaar het ov in Limburg mogen verzorgen.

Abellio werd vanwege de fraude echter uitgesloten. Veolia diende bij de aanbestedingsprocedure een ongeldigde aanvraag in en is ook uitgesloten. Mogelijk gaat de opdracht daarom naar Arriva, de enige overgebleven kandidaat die in aanmerking komt.

Eind mei wordt hierover beslist. Ook het behoudt van de opdracht door Abellio en een nieuwe aanbestedingsprocedure behoren nog tot de opties.