Doe-het-zelf-keten Hornbach breidt zijn personeelsbestand in Nederland dit jaar met ruim een kwart uit. Het Duitse bouwmarktbedrijf opent twee nieuwe vestigingen, in Geleen en Best, en een speciaal klantservicecentrum.

Bij elkaar komen er 350 arbeidskrachten bij, waardoor het aantal medewerkers in ons land boven de 1.600 uitkomt. Dat maakt de onderneming donderdag bekend.

Hornbach zit al achttien jaar in Nederland en telt hier nu negen vestigingen. Elk filiaal is volgens de keten ook goed voor een indirecte werkgelegenheid van circa honderdtwintig tot honderdvijftig mensen. Denk hierbij aan de catering en andere externe toeleveranciers.

Hornbach had tot vorig jaar overigens al een tuincentrum in Geleen. Daar werkten een ongeveer dertig tot veertig man. Die zijn nu tijdelijk ondergebracht bij andere filialen en gaan later dit jaar aan de slag bij de nieuwe, grotere vestiging in de Limburgse plaats.

In Europa heeft Hornbach bijna honderdvijftig filialen, waarvan een kleine honderd in Duitsland. In totaal werken er meer dan 16.000 medewerkers.