Voormalig mkb-voorman Hans Biesheuvel start een nieuw bedrijf dat gericht is op het adviseren en begeleiden van mkb-bedrijven bij financieringen.

De Nieuwe Ondernemersbank (DNOB) opent op 1 september met 36 kantoren verspreid over Nederland. 

Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het bedrijf niet functioneren als een bank. DNOB heeft bijvoorbeeld geen bankvergunning. Biesheuvel legt uit dat het bedrijf een schakel gaat zijn tussen verschillende financieringsmiddelen en de ondernemer. 

DNOB brengt een individuele financieringsaanvraag onder bij verschillende banken en andere kapitaalverschaffers. Door die stapeling wordt het ook voor de financiers minder risicovol om de financiering te verstrekken, is de gedachte.

Begeleiding 

"Je moet in deze tijd anders kijken naar financiering. Vroeger ging je naar de bank als je drie ton nodig had. Nu heb je onder andere bankfinanciering, kredietunies en crowdfunding", aldus Biesheuvel, die nu voorzitter is van Ondernemend Nederland (ONL). Naast het adviseren over financiering, wil Biesheuvel de bedrijven ook blijven begeleiden. 

DNOB is een samenwerking tussen Ondernemend Nederland (ONL), de belangenorganisatie van Biesheuvel, en de bestaande financiële dienstverlener Credion. DNOB trekt als het ware in bij de kantoren van Credion en de naam van de nieuwe bank komt ook op de gevels te staan.