Bonden vinden het jammer dat V&D bij loonoffer blijft

De vakbonden vinden het teleurstellend dat V&D blijft vasthouden aan de salarisverlaging voor het personeel.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer wijst erop dat het warenhuis bij de bekendmaking van zijn toekomstplannen vrijdag opnieuw benadrukte dat de besparing van 10 miljoen euro in de loonkosten ''echt noodzakelijk'' is.

''Die 10 miljoen blijft in beton gegoten. Ik vind dat een verkeerd signaal.'' De vakbondsman noemt de plannen wel positief. ''Ze doen er van alles aan om de keten uit het slop te trekken'', constateert Den Heijer. ''Maar echte garanties geeft V&D niet. We moeten het maar geloven dat ze dit allemaal gaan doen.''

FNV-bestuurder Niels Suijker zegt dat de situatie na de bekendmaking van de plannen, eigenlijk onveranderd is. De bonden onderhandelen al een hele tijd niet meer met V&D omdat de keten weigert af te zien van het loonoffer. Eind deze maand staan beide partijen opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal over de kwestie.

FNV en CNV krijgen vrijdagmiddag nog uitleg van V&D over de nieuwe strategie die de keten er weer bovenop moet helpen. Suijker zegt dat hij geen aanleiding ziet om bij dat gesprek het loonoffer opnieuw bespreekbaar te maken.

Lees meer over:
V&D

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie